Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bouwtekeningen verraden details van Efteling Grand Hotel

24-04-2022, 13.49 uur

De Efteling heeft deze maand de omgevingsvergunning aangevraagd voor het nieuwe Efteling Grand Hotel, dat in 2024 open moet gaan. Looopings kreeg de gedetailleerde bouwtekeningen voor het 50 miljoen euro kostende complex in handen. Daarop zijn allerlei details zichtbaar die nog niet eerder gedeeld werden met het publiek, bijvoorbeeld de achtergevel en de precieze indeling van het majestueuze gebouw.

Het Efteling Grand Hotel wordt het grootste en duurste hotel in de hele Efteling, met 143 kamers, een spa, een zwembad, twee winkels en twee restaurants. Op één van de bouwplannen is de exacte ligging zichtbaar: op het entreeplein tussen de parkeerplaats en de Vonderplas, vóór de spoorwegovergang. Dat is op de huidige locatie van La Place-restaurant De Vrolijke Noot.

Het volledige gebied gaat op de schop, al is dat nog niet zichtbaar op de tekening. De officiële interne projectnaam luidt Hotel Dwarrelplein. Bezoekers betreden het attractiepark straks via een doorgang in het hotel, die in de bouwplannen de titel arcade kreeg. Vervolgens komen ze uit op de verlegde Pardoes Promenade, aan de rand van het Sprookjesbos.

Toiletten
Het gebouw bestaat uit een kelder met de spa, kleedruimtes en toiletten, een 6 meter hoge begane grond met een tussenverdieping op 3 meter hoogte, plus vijf verdiepingen met hotelkamers en een bovenverdieping met technische installaties.

De grote lobby op de begane grond is toegankelijk vanaf het parkeerterrein en het Dwarrelplein, met liften, een receptie, kantoren en een dubbele winkel. Aan de zuidkant, tegenover de doorgang naar het park, komt een enorm restaurant met een serre, een buitenbar en een terras met uitzicht op watershow Aquanura.

Balkon
Op de eerste verdieping bevindt zich een tweede restaurant, met eigen toiletten. Ook dit etablissement beschikt over een serre aan de Aquanura-zijde. Alle hotelkamers - variërend van 26 tot 70 vierkante meter - beschikken over een toiletruimte en een badkamer met een enkele of een dubbele wastafel en een inloopdouche. Sommige kamers hebben ook een bad. Op de derde en vijfde verdieping zijn er kamers met een eigen balkon.

De Efteling bracht zelf tot nu toe alleen een ontwerp van de voorgevel naar buiten, aan de kant van entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen en het Efteling Theater. De achterzijde wordt nagenoeg identiek. In de zogenoemde arcade komen aan beide kanten boogramen met schuifdeuren naar de winkel en het restaurant. Na de zomervakantie start de bouw. De Vrolijke Noot is op zondag 29 mei voor het laatst geopend.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be