Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling maakt ruim 11 miljoen euro winst in mager coronajaar

26-04-2022, 11.36 uur

De Efteling heeft coronajaar 2021 ondanks alle beperkingen afgesloten met winst. Het sprookjespark boekte een omzet van 157,8 miljoen euro. Na belastingen bleef er 11,4 miljoen euro winst over. 2021 pakt dus een stuk positiever uit dan 2020, toen men een verlies van 11,4 miljoen euro noteerde.

Directeur Fons Jurgens is dan ook tevreden. "Gelukkig vallen de cijfers mee", zegt hij. "Hiermee compenseren we het verlies over 2020. En dat stemt ons positief." Er is een hoop bezuinigd om het resultaat te bereiken, bijvoorbeeld op onderhoud. Ook werden grote investeringen uitgesteld.

"Bij alle besluiten die we namen, waren de continuïteit van de Efteling en het behoud van onze medewerkers het belangrijkste", aldus Jurgens. In 2019 - vóór de coronacrisis - bedroeg de nettowinst ruim 19 miljoen euro.

Rapportcijfer
De Efteling streeft al enkele jaren naar een bezoekerswaardering met een rapportcijfer hoger dan 9. Vorig jaar kwam het eindoordeel uit op een 8,3, blijkt uit onderzoek van het park zelf. Jurgens noemt dat "een mooie opstap" voor de komende periode.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be