Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Verwarring en frustratie over ontbreken van showtijden bij Efteling Wonderland

13-04-2022, 20.05 uurBeeld: @achscheitochuit

Hoe laat beginnen de shows in Efteling Wonderland, het nieuwe festivalterrein van de Efteling? Op de Speelweide is volgens de Efteling de hele dag door wat te beleven. Maar omdat het attractiepark zelf geen showtijden communiceert, staan bezoekers vaak helemaal voor niets te wachten bij het podium.

Op dat podium worden meermaals per dag muzikale voorstellingen opgevoerd met de Maartse Haas en de Gekke Hoedenmaker, twee personages uit het verhaal van Alice in Wonderland. De Efteling laat weten dat er entertainment aanwezig is tussen 12.30 en 17.30 uur, maar het blijft gissen naar de precieze aanvangstijden van de shows.

Die worden ter plekke nergens vermeld. Ook de Efteling-app toont geen extra informatie. Volgens aanwezige medewerkers is er sprake van "verrassingsshows", zonder vaste tijdstippen. Het gebeurt regelmatig dat er een flinke menigte ontstaat terwijl er geen voorstelling volgt. Soms is er alleen een meet-and-greet in plaats van een show.

Frustraties
Toeschouwers druipen dan na verloop van tijd teleurgesteld af. Op social media uiten een hoop bezoekers hun frustraties. Ook wordt op Facebook en Twitter regelmatig naar de showtijden gevraagd.

Looopings vroeg een Efteling-woordvoerder vanmiddag of er plannen zijn om meer duidelijkheid te scheppen. "Dat is op dit moment nog niet met zekerheid te zeggen", luidde het eerste antwoord. Inmiddels is die zekerheid er wel: er zijn shows om 13.45, 14.45, 15.15 en 16.00 uur en meet-and-greets tussen 12.30 en 13.45 uur en tussen 16.15 en 17.30 uur. Die info wordt binnenkort ook toegevoegd aan de app.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be