Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Video: ontdek de nieuwe darkride Jumanji - The Adventure in Gardaland

14-04-2022, 14.46 uur

In Gardaland is 's werelds eerste Jumanji-attractie geopend. Het Italiaanse pretpark heeft de interactieve darkride Ramses: Il Risveglio uit 1987 vervangen door een darkride gebaseerd op de Jumanji-avonturenfilms. Daarin rijden bezoekers in een jeep door een duistere jungle. Hun missie is om een bijzondere edelsteen terug te brengen naar een tempel, zodat een vloek verbroken kan worden.

De bestaande façade van de attractie werd overwoekerd met planten. Boven de entree is nu een enorme nijlpaardkop zichtbaar. Het oorspronkelijke Egyptische thema komt nog terug in de wachtrij. Daarna volgt een voorshow in een ruimte die werd vormgegeven als een bouwkeet van archeologen. Als het computerspel Jumanji geactiveerd wordt, transformeert de keet plotseling tot een jungle.

Het station oogt als een oosterse markt. Tijdens de rit worden fysieke decors gecombineerd met tweedimensionale videoschermen. Passagiers komen oog in oog te staan met onder andere een nijlpaard, een spuitende slang, een stenen reus en spinnen. Als het lukt om de edelsteen af te pakken van een aap, verschijnt het lichtgevende object daadwerkelijk op de motorkap van de jeep. De hoofdrol is weggelegd voor gids Nigel Billingsley. Hij spreekt zowel Engels als Italiaans.

Transformers
Van interactiviteit is geen sprake meer: passagiers kunnen geen punten scoren of het verhaal beïnvloeden. Het transportsysteem werd geleverd door de Amerikaanse firma Oceaneering, bekend van bijvoorbeeld Transformers: The Ride-3D in de Universal-parken. De animatronics komen uit de fabriek van de Turkse firma Futura Form, een zusterbedrijf van Polin Waterparks. Voor de videobeelden werd de studio Framestore ingeschakeld.

Jumanji - The Adventure, zoals de attractie heet, is 276 meter lang. De theoretische capaciteit bedraagt 1100 personen per uur. Een ritje duurt ruim drieënhalve minuut. De opening vond plaats op zaterdag 9 april, een week later dan gepland. Gardaland-eigenaar Merlin Entertainments heeft een deal gesloten met Sony Pictures om het Jumanji-thema in meer parken te kunnen gebruiken.

Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be