Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Puy du Fou

Puy du Fou vernieuwt arenashow: geen leeuwen, tijgers en hyena's meer

17-04-2022, 12.43 uur

Een historische spektakelshow in het Franse themapark Puy du Fou wordt voortaan opgevoerd zonder wilde roofdieren. De voorstelling Le Signe du Triomphe, te zien in een gigantisch amfitheater, bevatte eerder scènes met leeuwen, tijgers en hyena's. Vanaf dit jaar ontbreken de dieren.

Er is gekozen voor een aangepaste verhaallijn met een nieuw decor. Na een gladiatorengevecht en een paardenrace wordt een Romeins podium getransformeerd tot een gigantisch draaiend zeilschip van 40 meter lang en 15 meter hoog, dat in gevecht raakt met Galliërs die op vlotten door de arena bewegen. Dat gaat gepaard met een hoop vuur en rook.

De boot komt in de brand te staan en het einde van de hoofdpersonen lijkt nabij, tot het vuur door een wonder gedoofd wordt. Leeuwen, tijgers en hyena's komen niet meer ten tonele. Paarden, geiten, bizons en dromedarissen zijn nog wel onderdeel van de productie.

Te traag
In gesprek met Looopings vertelde Puy du Fou-directeur Nicolas de Villiers dat het belangrijk is om shows te blijven veranderen. "60 procent van de bezoekers komt binnen drie à vier jaar terug en we moeten hen steeds iets nieuws kunnen aanbieden", zei hij bij de première. In het geval van Le Signe du Triomphe werd het vorige einde "te traag" bevonden.

Volgens De Villiers heeft het park gemiddeld vijf jaar voorbereidingstijd nodig voor nieuwe en vernieuwde producties. Dat is voornamelijk nodig om nieuwe technieken te bedenken en te ontwikkelen. Voor 2023 staat een grote nieuwe theatervoorstelling op de planning, waarover nog geen details bekend zijn.Meer Puy du Fou
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be