Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland schakelt virtuele wachtrij uit op drukke dagen

08-04-2022, 16.30 uur

De verplichte virtuele wachtrij van Walibi Holland is dit seizoen niet op alle dagen actief. Bezoekers kunnen op bepaalde momenten zonder reserveringen aansluiten in de wachtrijen voor de attracties, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Dat is bijvoorbeeld het geval op dagen met veel schoolreisjes.

Op doordeweekse dagen in het voor- en naseizoen wordt Walibi overspoeld door schoolreiskinderen. Het is niet haalbaar om hen een reserveringssysteem op te dringen dat werkt met een smartphone. Bovendien zou het te druk worden op de paden als alle bezoekers op drukke dagen in een virtuele wachtrij staan, aldus de voorlichtster.

Daarom zal de virtuele wachtrij ook niet gebruikt worden tijdens zomerfestival Lekkergaan in juli en augustus, als het park tot 23.00 uur geopend is. Hetzelfde geldt voor de Halloween Spooky Days en Halloween Fright Nights in oktober. Het pretpark gaat online aangeven op welke dagen er wel en geen virtuele wachtrij nodig is.

Technische oorzaak
Vandaag was er bijvoorbeeld geen virtuele wachtrij vanwege de enorme hoeveelheid schoolreisjes. Afgelopen zondag stond het systeem ook uit, maar dat had een technische oorzaak.

Wanneer de virtuele wachtrij wel aanstaat, moeten bezoekers een ritje in de negen populairste attracties altijd online reserveren. Ze mogen dan pas in de fysieke wachtrij plaatsnemen nadat een aftelklok op een mobiele website is verstreken. Op die manier hoopt Walibi de rijen kort te houden.

Meer geld uitgeven
Een bijkomend voordeel voor het park is dat gebruikers tijdens het virtuele wachten meer geld uitgeven aan eten, drinken en souvenirs. Wie geen zin heeft om gebruik te maken van de virtuele wachtrij, kan Fast Lane aanschaffen. Dat kost momenteel 15 euro voor vier attracties en 45 euro voor alle attracties. Voor 30 euro per persoon wordt de virtuele wachttijd bij de negen attracties gehalveerd.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be