Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix Paris

Video: Parc Astérix heropent vernieuwde houten achtbaan, inclusief omgekeerde zitplaats

09-04-2022, 21.50 uurBeeld: I Love Coasters

De houten achtbaan van Parc Astérix is weer open na een grondige renovatie. Het Franse pretpark investeerde 7 miljoen euro in het opknappen van de 25 jaar oude rollercoaster, die voortaan Tonnere 2 Zeus heet in plaats van Tonnere de Zeus. De uitspraak van de naam veranderde niet.

85 procent van de baan is vernieuwd. Tegelijkertijd voerde de Amerikaanse firma The Gravity Group verschillende aanpassingen door. Zo kwam er een bocht van 90 graden en een tunnel met speciale effecten. Passagiers worden daar geconfronteerd met bliksemflitsen en rook.

Tijdens de rit zijn passagiers maar liefst zeventien keer gewichtsloos. Bovendien leverde zusterbedrijf Gravitykraft Corporation twee nieuwe treinen met 26 zitplaatsen, waarvan de laatste rij is omgekeerd. Op die manier kunnen bezoekers de baan achteruit beleven.

Rekwisieten
Vanwege de lage capaciteit vraagt Parc Astérix daar 12 euro per persoon voor. De oude treinen zijn niet weggegooid: drie karretjes worden langs het parcours gebruikt als rekwisieten, op een ongebruikt stuk baan. Daarnaast konden fans eerder een oud karretje kopen voor 950 euro.

Meer Parc Astérix Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be