Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Zweeds attractiepark voegt virtual reality toe aan 116 meter hoge drop tower

04-04-2022, 23.56 uur

Het Zweedse pretpark Liseberg introduceert virtual reality op een ongebruikelijke plek. Bezoekers kunnen binnenkort kiezen voor het dragen van een VR-bril in een vrijevaltoren. De 116 meter hoge drop tower AtmosFear wordt tijdelijk voorzien van virtualreality-headsets.

Dankzij de brillen beleven bezoekers tijdens de klim omhoog en de vrije val "een sciencefiction-avontuur in de verre toekomst", zo kondigt Liseberg aan. Het virtuele avontuur bestaat uit "wormgaten, sterrenstelsels en ontmoetingen met ruimtewezens".

Liseberg werkt voor het project samen met leveranciers VR Coaster en Quarryfold Studios. "De film wordt exact gesynchroniseerd met de fysieke rit", meldt het park. Dat moet zorgen voor "een unieke ervaring voor alle zintuigen". "Er bestaan slechts enkele VR-vrijevaltorens in de wereld en dit wordt de meest geavanceerde."

Gratis
Het gebruik van de VR-brillen is gratis en optioneel: passagiers kunnen ook een klassiek ritje maken en van het uitzicht genieten alvorens ze naar beneden storten. AtmosFear VR, zoals de nieuwe versie van de attractie wordt genoemd, is beschikbaar vanaf de seizoensstart op zaterdag 23 april.

AtmosFear werd elf jaar geleden gebouwd door fabrikant Intamin uit Liechtenstein. De topsnelheid bedraagt zo'n 110 kilometer per uur. Liseberg wil naar eigen zeggen iets extra's kunnen bieden terwijl houten achtbaan Balder gesloten is voor reparaties. Tot nu toe had het park geen attracties met virtualreality-brillen.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be