Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland zonder coronaregels: VR-achtbaan weer open, simulator nog dicht

05-04-2022, 14.28 uurBeeld: @Bjl_Fans

Nu ook in Bobbejaanland de coronaregels zijn opgeheven, kunnen bezoekers voor het eerst in twee jaar weer gebruikmaken van een virtualreality-achtbaan. De VR-brillen bij rollercoaster Revolution ontbraken de afgelopen jaren vanwege de coronamaatregelen.

Sinds afgelopen weekend is Mount Mara, de virtualreality-versie van Revolution, weer in gebruik. Bezoekers hoeven niet bij te betalen voor de extra beleving. Het is wel mogelijk om tegen betaling de wachtrij over te slaan met behulp van de nieuwe Express Pass.

3D-simulator The Forbidden Caves is nog niet toegankelijk. De attractie was in coronatijd dicht omdat de afstands- en hygiëneregels er lastig gehanteerd konden worden. Nu is er sprake van een technisch probleem: één van de projectoren is stuk. "De nieuwe onderdelen zijn besteld", meldt een voorlichtster aan Looopings.

Dreamcatcher
In het verleden had Bobbejaanland nog een tweede achtbaan met virtual reality: Dreamcatcher. Vorig jaar werd bekend dat dat de VR-headsets daar definitief zouden verdwijnen, ook als de coronabeperkingen opgeheven werden. "Als iets niet goed blijkt te werken, moet je er niet eeuwig mee door willen gaan", zei directeur Yves Peeters.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be