Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Aanpassingen in Phantasialand-themagebied Wuze Town: attractie verplaatst, speelplaats gesloten

09-04-2022, 18.11 uurBeeld: @cslkenny

Nu flying coaster F.L.Y. in Phantasialand is geopend, kan het Duitse pretpark zich richten op toekomstige bouwprojecten. De eerste voortekenen zijn al zichtbaar. Afgelopen winter werden verschillende wijzigingen doorgevoerd in Wuze Town, het parkdeel met spinning coasters Winja's Fear en Winja's Force.

Naast allerhande schilderwerk is er onaangekondigd een attractie verplaatst. Fietsmolen Wolke's Luftpost stond eerder op de binnenplaats tussen monorail Würmling Express en achtbaan Crazy Bats. Nu is de molen van de Italiaanse firma Zamperla te vinden op een platform aan de rand van het gebied, naast de muur tussen Wuze Town en Rookburgh.

Tegelijkertijd begon men met de sloop van de Baumberger Irrgarten, een speelgebied annex doolhof achter het gebouw van Crazy Bats. In dat gebouw was sinds 1990 ook bootjesdarkride Hollywood Tour te vinden. Die attractie is sinds de zomer van 2020 gesloten. Er zijn geen plannen voor een heropening.

Buurtbewoners
Het lijkt erop dat Phantasialand voorbereidingen treft voor een nieuwe uitbreiding. Dat zal waarschijnlijk een overdekte expansie moeten worden: vanwege klagende buren mogen in dit gedeelte van het park geen attracties komen die geluid produceren.

Om die reden kwam er ook een opvallende aanpassing bij waterbaan Wakobato. De attractie opende in 2009 als een splash battle van fabrikant Preston & Barbieri, maar van een interactief watergevecht is voortaan geen sprake meer. "Ga lekker zitten en geniet van een ontspannen boottocht over de Mondsee", luidt de nieuwe omschrijving.

Gedaantewisseling
Phantasialand staat erom bekend regelmatig grote delen van het park te slopen om plaats te maken voor nieuwe themawerelden. Op die manier onderging het park de afgelopen decennia een enorme gedaantewisseling. Bezoekers die in de jaren negentig voor het laatst in Phantasialand waren, herkennen de bestemming niet meer terug.Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be