Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland knipoogt naar concurrenten met fictieve bushalte

02-04-2022, 23.38 uur

In het vernieuwde themagebied van Walibi Holland is een subtiele verwijzing te vinden naar zeven andere Nederlandse attractieparken. Op een entreepoort bij themadeel Zero Zone, vormgegeven als een enorme magneet, werd een informatiebord van een fictieve bushalte geplakt. Walibi vormt daarbij de eindhalte.

Wie goed oplet, ontdekt dat de andere zeven bestemmingen op het bord staan voor zeven Nederlandse pretparken. Dat zijn achtereenvolgens de haltes Europalaan, Helenaveenseweg, Onsenoortsestraat, Laan van 's-Gravenmade, Storm van 's-Gravesandeweg, Zwarte Dijk en Luttenbergerweg

Europalaan is het adres van de Efteling. Toverland ligt aan de Helenaveenseweg. In de Laan van 's-Gravenmade vinden we Drievliet. De Wassenaarse Storm van 's-Gravesandeweg leidt richting Duinrell. De Zwarte Dijk kennen we van Attractiepark Slagharen. En wie naar de Luttenbergerweg reist, komt uit bij Avonturenpark Hellendoorn.

Particulieren
De Onsenoortsestraat, gelegen in het Brabantse Nieuwkuijk, is een vreemde eend in de bijt. Het blijkt de straatnaam te zijn van de Mini Efteling, een piepklein pretparkje dat gerund wordt door particulieren. Onlangs werd bekend dat de Mini Efteling later dit jaar permanent sluit.

Overigens is in het bord een lachwekkende spelfout geslopen. Walibi was kennelijk zo bezig met de concurrentie dat men vergat om kritisch naar de eigen naam te kijken. De term 'Walibi' wordt namelijk geschreven als 'Walbi'.



Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be