Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Video: achtbaantrein Walibi Holland vastgelopen door lage temperaturen

02-04-2022, 23.07 uur

Walibi Holland is het nieuwe pretparkseizoen vandaag begonnen zonder lanceerachtbaan Xpress: Platform 13. Een trein van de rollercoaster liep tijdens een ritje vast, halverwege de baan. Er moest een hijskraan aan te pas komen om alle karretjes één voor één te demonteren en van de baan te tillen.

Xpress viel stil door toedoen van de uitzonderlijke lage temperaturen, bevestigt een Walibi-woordvoerster aan Looopings. Daar hadden meer attracties last van. Met name in de ochtend werden bezoekers bij nagenoeg alle grote attracties geconfronteerd met technische storingen.

Familieachtbaan Drako bleef vanwege de kou uit voorzorg dicht tot 12.00 uur. Verder koos Walibi er zelf voor om waterbaan Splash Battle de hele dag gesloten te houden. "Zo nat worden is met deze kou echt niet fijn", vult de voorlichtster aan.

Zondag
De verwachting is dat Xpress zondag weer kan draaien. Bezoekers moeten er wel rekening mee houden dat verschillende achtbanen waarschijnlijk later op de dag opengaan. "Vannacht wordt het namelijk erg koud", weet de woordvoerster.

De problemen door de kou beloven niet veel goeds voor de geplande winteropenstelling van Walibi. Het is de bedoeling om het attractiepark dit jaar voor het eerst ook in december te openen, tijdens de kerstperiode. Walibi Holland telt één volledig overdekte attractie: Merlin's Magic Castle.Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be