Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hansa-Park

Duits pretpark voegt uit voorzorg veiligheidsgordels toe aan vrijevaltoren

02-04-2022, 21.59 uurBeeld: HansaPark.Fan.Gruppe

De hoogste vrijevaltoren van Europa is drie jaar na de opening uitgerust met veiligheidsgordels. Het Duitse pretpark Hansa-Park besloot de aanvullende veiligheidsmaatregel door te voeren bij de 120 meter hoge drop tower Highlander. Dat gebeurde na een dodelijk ongeluk met een vergelijkbare attractie in de Verenigde Staten.

In de Amerikaanse staat Florida viel vorige week een 14-jarige jongen uit een gelijkaardige toren, terwijl de gondel naar beneden stortte. Het slachtoffer overleefde het ongeluk niet. De attractie met de naam Orlando Free Fall werd - net als Highlander - geleverd door het Oostenrijkse bedrijf Funtime.

Normaal gesproken maken de torens van Funtime geen gebruik van riemen. Uit voorzorg heeft Hansa-Park ervoor gekozen om die nu alsnog te installeren. Voortaan worden de schouderbeugels vastgemaakt met behulp van een gordelsysteem. Dat moet situaties zoals in Amerika voorkomen.

130 kilo
Het incident in Orlando werd vermoedelijk veroorzaakt door het gewicht van het slachtoffer. De attractie is volgens de fabrikant niet geschikt voor personen van meer dan 130 kilo, terwijl de 14-jarige jongen volgens zijn ouders 154 kilo woog. Personeelsleden hebben daar niet goed op gecontroleerd.Meer Hansa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be