Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Krefeld

Apendieven verschijnen voor de rechter

07-04-2022, 14.54 uur

Twee mannen die verdacht worden van een apendiefstal moeten zich voor de rechter verantwoorden. Eén van hen zou in 2015 drie gouden leeuwaapjes hebben gestolen uit de Duitse dierentuin Zoo Krefeld. Hij verkocht ze aan zijn medeplichtige, een 69-jarige handelaar.

In de nacht van 26 op 27 juli 2015 verdwenen drie gouden leeuwaapjes uit het dierenpark: een 11-jarig paartje en hun 4-jarige dochter. Het gaat om een bedreigd soort klauwaapje dat veel geld waard is op de zwarte markt. Alleen de ouders zouden samen al 25.000 tot 30.000 euro opbrengen.

Sommige mensen houden de dieren om mee te pronken, anderen gebruiken ze om te fokken. De handelaar zou chips uit de lichamen van de aapjes hebben verwijderd om hun herkomst te verbergen. Zo kon hij ze eenvoudiger doorverkopen. Dat deed de man zonder de dieren onder narcose te brengen of hun wonden goed te behandelen.

Valse certificaten
Al voor de diefstal vroeg de verdachte valse certificaten aan. Hij wilde de gouden leeuwaapjes laten doorgaan voor zwartkopleeuwaapjes. Die zijn nog zeldzamer en dus meer geld waard.

Uit onderzoek blijkt dat de man de afgelopen jaren maar liefst 225 apen heeft gefokt. Hij zou erg slecht voor de beesten zorgen. Tijdens een huiszoeking in 2018 werden er veertien dode exemplaren in een vriezer aangetroffen. De twee mannen worden naast diefstal ook verdacht van dierenmishandeling en het vervalsen van documenten. Eén van hen zou in 2015 bovendien een schildpad hebben meegenomen uit Zoo Duisburg.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Zoo Krefeld
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be