Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drayton Manor Resort

Engels pretpark neemt concurrent op de hak met 1 aprilgrap: betaal voor een heftiger ritje

01-04-2022, 23.32 uur

Het Engelse pretpark Drayton Manor heeft goed naar de concurrentie gekeken. Voor een 1 aprilgrap steekt het park de draak met concurrent Blackpool Pleasure Beach. Daar kunnen bezoekers tegenwoordig bijbetalen voor een heftiger achtbaanritje.

Voor 15 pond extra mogen ze plaatsnemen in speciale stoelen van lanceerachtbaan Icon, die ronddraaien. Dat kunnen wij ook, moet Drayton Manor gedacht hebben. Daar wordt momenteel gebouwd aan een nieuwe disk'o coaster: een draaiende schijf die heen en weer slingert over een achtbaanrail.

"Wij introduceren 's werelds eerste extreme disk'o coaster", valt te lezen in een Twitter-bericht van Drayton Manor. "Ben je op zoek naar een intensere ervaring bij onze gloednieuwe attractie Thor? Gooi dan simpelweg 2 pond in de muntautomaat in je stoel en bereid je voor op twee keer zo veel draaien."

Beleid
Een melige Twitter-gebruiker die wilde weten of het ook nog mogelijk was om tegen betaling voor te dringen, kreeg te horen: "Je kunt 90 procent van de rij overslaan voor slechts 25 pond." Precies dat is het beleid bij Icon in Blackpool Pleasure Beach.

Fans kunnen wel lachen om de snedige actie. Het is niet voor het eerst dat beide parken moddergooien op social media: twee weken geleden vlogen ze elkaar ook al digitaal in de haren. Drayton Manor benadrukt ondanks alles veel waardering te hebben voor Pleasure Beach.

Meer Drayton Manor Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be