Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Foto's: Attractiepark Slagharen geeft waterattractie onverwachts nieuw thema

02-04-2022, 01.12 uur

Eén van de attracties in Attractiepark Slagharen kreeg onaangekondigd een nieuw thema. Bij de seizoensstart bleek dat de interactieve waterattractie Expedition Nautilus de afgelopen maanden een opknapbeurt ondergaan heeft. De stijl van Jules Verne maakte daarbij plaats voor een goudmijn in het Wilde Westen.

Expedition Nautilus is een attractie van het type twist 'n' splash, gebouwd door Duitse fabrikant Mack Rides. Het gaat om een variant op de klassieke molens met theekopjes, met waterpistolen en een waterbassin.

Een inktvistentakel in het midden van de molen heeft plaatsgemaakt voor een mijnkarretje op een ton. Enorme gele periscopen in de gondels werden verwijderd. De bakjes zelf, die eerder mintgroen met oranje waren, zijn nu voorzien van een houttint. Grote grijze grijze blokken ogen voortaan als goudstaven. Daarop verscheen de tekst "Nautilus Fine Gold".

Eenheid
Het oude Jules Verne-thema, geïntroduceerd in 2013, verdwijnt langzaam maar zeker uit het park. Vorig jaar zette Slagharen al een eerste stap door twee toegangspoorten in die stijl weg te halen. "Zo proberen we stapje voor stapje meer eenheid in het park te brengen", zegt directeur Dave Storm erover.

Met Expedition Nautilus heeft Slagharen een vrij unieke attractie in handen. Het gaat om het enige exemplaar in de Benelux. Op dit moment kunnen bezoekers nog geen watergevecht met elkaar houden: zodra de weersomstandigheden het toelaten, gaat de vernieuwde attractie weer open.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be