Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium verkrijgt op het nippertje nieuwe vergunning: alle attracties mogen open

01-04-2022, 16.27 uur

Walibi Belgium heeft net op tijd een nieuwe vergunning ontvangen. Aanstaande zaterdag, bij de start van het nieuwe pretparkseizoen, mogen alle attracties operationeel zijn. Dat bevestigt een woordvoerster van Walibi aan Looopings.

Eerder werd duidelijk dat door het wegvallen van de vergunning, naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State, enkele recente attracties en gebouwen niet in gebruik genomen mochten worden. Overigens was de directie niet van plan om zich daar veel van aan te trekken. Walibi had al aangekondigd het volledige attractie-aanbod te zullen aanbieden, ook als er nog geen vergunning zou zijn.

Dat leidde tot woede en verontwaardiging onder buurtbewoners. Details over de nieuwe vergunning ontbreken nog, maar het attractiepark hoeft voorlopig in ieder geval niet meer te vrezen voor juridische procedures.

Publiekstrekker
Eén van de attracties die eigenlijk gesloten had moeten blijven, is mega coaster Kondaa. Walibi heeft nog maar weinig profijt gehad van de vorig jaar geopende publiekstrekker. Enkele maanden na de officiële opening moest het park gesloten worden vanwege zware overstromingen. Vervolgens bleven de poorten tweeënhalve maand dicht.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be