Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark de Waarbeek

Overijssels pretpark heeft plannen voor spectaculaire klimbrug over het water

04-04-2022, 23.58 uur

Bezoekers van het Overijsselse pretpark de Waarbeek kunnen zich verheugen op een 40 meter lang klimtoestel. Het park moet binnen enkele jaren uitgebreid worden met een spectaculaire klimburg over het water. De toevoeging is niet alleen een bijzondere attractie, maar ook een manier om de infrastructuur in het park te verbeteren.

Bezoekers komen het attractiepark nu binnen via een overdekt theater. Dat leidt naar de iconische Rodelbaan, rechts van de hoofdentree. Wie bij de linkerkant van het park wil komen, met onder meer kinderachtbaan Rupsje Mae en vrijevaltoren Theodorus de Vampier, zal het volledige terrein moeten doorkruisen.

Het wandelpad loopt vervolgens dood. De klimbrug moet daar verandering in brengen. Kinderen en hun ouders kunnen straks over het water de linkerzijde van het park bereiken. Zo wordt het mogelijk om een volledig rondje te lopen. Het toestel start bij een bestaand prieel op het meer.

Enthousiasme
De brug wordt gebouwd door het gespecialiseerde bedrijf Eibe. Dezelfde firma werkt momenteel aan een nieuw speelgebied in Movie Park Germany. "Voor een park als dat van ons is dit een grote investering", vertelt Waarbeek-eigenaar Kevin Moespot. "Maar ook bij Eibe wordt het project met veel enthousiasme ontvangen."

De Waarbeek staat niet stil. Dit jaar worden al vijf attracties toegevoegd: een spookhuis, een draaiend schommelschip, een kinderachtbaan, een vrijevaltoren en waterfietsen. Vier daarvan zijn afkomstig uit het gesloten Limburgse pretpark de Valkenier in Valkenburg.Meer Attractiepark de Waarbeek
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be