Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling presenteert nieuwe versie van stuntshow Raveleijn

02-04-2022, 20.14 uurBeeld: Eftelwesley

In de Efteling is na ruim twee jaar weer een volwaardige Raveleijn-show te zien. De afgelopen jaren stond vanwege de coronacrisis een afgeslankte variant van de paardenvoorstelling op het programma. Samen met de Franse producent Puy du Fou werd de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe versie.

Daarvoor heeft men de verhaallijn van de coronashow gecombineerd met de originele verhaallijn. Gravin Halina heet de vijf uitverkoren ruiters van Raveleijn welkom in haar stad om hen voor te bereiden op een eventuele aanval van de gemene graaf Olaf Grafhart. "Vandaag gaan jullie alles leren, zodat jullie ons - als de tijd daar is - kunnen beschermen", zegt ze.

Twee gildemeesters brengen de vijf toekomstige helden bij hoe ze moeten paardrijden en zwaardvechten. Ook leren ze meer over hun eigen kracht. Het gaat mis als ruiter Joost per ongeluk het kwaad oproept. Olaf Grafhart komt tevoorschijn met twee wachters, die Halina opsluiten in een kooi.

Draconicon
Vervolgens barst er een groot gevecht los, waarbij Grafhart zijn mechanische draak Draconicon in de strijd gooit. Al snel realiseren de ruiters zich dat ze hun krachten moeten bundelen om het vijfkoppige vuurspuwende monster te verslaan.

Dat lukt, waarna Halina terugkeert en Grafhart met zijn handlanger in het water verdwijnt. "In onze mooie stad Raveleijn is geen plaats voor jouw woede en jaloezie", besluit de gravin. Tot slot maken de ruiters een paar ererondjes met vlaggen. Ze verdwijnen door de magische stadspoort.

Vader
In het verleden toonde de show ook hoe de vijf hoofdpersonages op magische wijze veranderden van kinderen met raven in volwassenen met paarden. Die transformatie is uit de voorstelling gehaald. Ook een gedeelte met een vader die zijn kinderen kwijt was, keerde niet terug.

Verder bevat de vernieuwde productie nu een interactieve voorshow, die ongeveer vijf minuten duurt. Daarin wordt iemand uit het publiek gehaald om samen met een gildemeester een zwaardvechtdemonstratie te doen. Volgende maand introduceert de Efteling ook een nieuw concept bij restaurant Het Wapen van Raveleijn, gebaseerd op het verhaal van Raveleijn.Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be