Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Madurodam komt met plan om miniatuurpoppetjes te laten praten en bewegen

29-03-2022, 17.03 uur

Hoe zou het zijn als de 65.000 minifiguren in Madurodam konden spreken en bewegen? Het Haagse themapark kondigt aan dat er gewerkt wordt aan een plan om de poppetjes in de miniatuurwereld een stem te geven. Uiteindelijk moeten ze zelfs omgebouwd worden tot piepkleine animatronics.

Het gaat natuurlijk om een vroege 1 aprilgrap. In een video op social media wordt het ludieke concept uitgelegd. "Vanaf volgende maand zullen wij ieder poppetje in Madurodam voorzien van een ingebouwde minispeaker met de nieuwste technologie", vertelt ontwerper Ramon Mentior bloedserieus.

"We willen elk poppetje laten praten, zodat Madurodam een echt bewoonde stad wordt. Ook wordt in ieder Madurodammertje een klein skeletje gebouwd. Op termijn kunnen alle poppetjes lopen, zitten en praten. Een echt levende stad dus."

Erg laag
Madurodam zegt op zoek te zijn naar mensen die zijn of haar stem willen verlenen aan een figuurtje. Op een online aanmeldformulier kan aangegeven worden of de hoogste van de stem "erg hoog, hoog, gemiddeld, laag of erg laag" is. Ook is het mogelijk om een geluidsbestand mee sturen met een voorbeeld van het stemgeluid.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be