Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Luxueus nieuw Efteling-hotel gaat Efteling Grand Hotel heten

05-04-2022, 15.21 uur

De Efteling presenteert morgen de uitgebreide plannen voor het nieuwe hotel bij entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen, dat in 2024 open moet gaan. Vandaag krijgen medewerkers alvast een voorproefje. Het personeel heeft zojuist te horen gekregen hoe het project gaat heten. De officiële titel wordt Efteling Grand Hotel.

Ook is er alvast een logo en een klein deel van een tekening onthuld. Tegelijkertijd toont het attractiepark een kort verticaal filmpje van een hotellift. Als de deuren opengaan, verschijnen luchtbeelden van de Vonderplas en Fata Morgana. "Geniet van dit uitzicht in 2024", luidt de tekst.

Op het Dwarrelplein komt een chic hotelgebouw te staan met zeven verdiepingen, 143 kamers, een spa, een zwembad en twee restaurants. De kamers kijken uit over het Sprookjesbos, de Pardoes Promenade, Aquanura en het Huis van de Vijf Zintuigen.

Investering
Het gaat om een investering van 50 miljoen euro. De Efteling bevestigde de komst van het hotelcomplex in januari, nadat er via Looopings eerder al ontwerpen waren uitgelekt.

Op dit moment kunnen Efteling-bezoekers overnachten in het originele Efteling Hotel (1992) en de vakantieparken Bosrijk (2009) en Loonsche Land (2017), waar ook hotelkamers te vinden zijn. Dankzij het Efteling Grand Hotel wordt het straks voor het eerst mogelijk om ín het park te blijven slapen.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be