Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Bevers in Wildlands Adventure Zoo Emmen voor het eerst te zien

30-03-2022, 13.16 uur

Wildlands Adventure Zoo hebben heeft dinsdagavond een nieuw beververblijf officieel geopend voor publiek. In december arriveerde al een beverpaar, maar het bleek niet te klikken tussen de twee dieren. Daarom werd er een ander bevermannetje naar Emmen gehaald, met meer succes.

Sinds begin maart konden de bevers achter de schermen veertien dagen wennen aan elkaars geuren en geluiden. Vervolgens zochten ze elkaar op onder toeziend oog van de verzorgers. Dat liep dit keer wel goed af. "Inmiddels zijn de twee niet meer bij elkaar weg te slaan", zegt een woordvoerder.

De uitbreiding bevindt zich in themagebied Nortica, tegenover het in 2019 geopende gebied voor wasberen en stinkdieren. Het verblijf is vormgegeven als een houtzagerij met een waterrad. Eigenlijk had er een volière voor watervogels gerealiseerd moeten worden, maar dat bleek in coronatijd te duur.

Beverburcht
Het nieuwe beverkoppel heeft de beschikking over een beverburcht die ook van binnen te bekijken is. De ingang van de burcht wordt gevormd door een takkenhoop. Wildlands spreekt over "een leuk en uitdagend verblijf". "Er is voor deze ondernemende dieren genoeg te doen en te ontdekken." De bevers kunnen zelf kiezen of ze binnen blijven of rondom het water vertoeven. Het Drentse dierenpark hoopt dat ze in de toekomst voor nageslacht gaan zorgen.

Wildlands heeft seizoen 2021 afgesloten zonder verlies te lijden, vertelde directeur Erik van Engelen bij de opening van het verblijf. Dat is te danken aan financiële steunpakketten van de overheid, bezuinigingen en gunstige zomermaanden.

Eigen kracht
Van Engelen hoopt in 2022 op eigen kracht winst te kunnen maken. De voortekenen zijn goed: het park beleefde de beste krokusvakantie uit de geschiedenis en het aantal abonnementhouders - 34.000 - is hoger dan ooit.Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be