Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Coo Ardennes

De Smurfen krijgen eigen achtbaan in Belgisch Plopsa-park

28-03-2022, 13.16 uur

De Smurfen komen naar het Belgische pretpark Plopsa Coo, gelegen bij de Watervallen van Coo. Familieachtbaan Halvar, aangekleed in de stijl van Wickie de Viking, krijgt een Smurfen-thema. Begin juli moet de metamorfose afgerond zijn. De rollercoaster gaat De Smurfer heten. Slechterik Gargamel speelt de hoofdrol.

Dat heeft de Plopsa Group zojuist bekendgemaakt. Men werkt samen met licentiehouder IMPS. "De hele attractie wordt grondig onder handen genomen", laat Plopsa weten. Het pronkstuk van de vernieuwde zone wordt het kasteel van Gargamel.

Ook de wachtrij, het station en de karretjes krijgen een nieuw uiterlijk. Op het plein voor de attractie komt na de zomer een Smurfen-dorpje te liggen. De ontwerpen werden gemaakt door Kurt Heerman. Volgens Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof zijn De Smurfen nog steeds "enorm populair". "Veel ouders van vandaag zijn opgegroeid met De Smurfen en dankzij de nieuwe animatiereeksen zijn ook kinderen tegenwoordig fan van de blauwe figuurtjes."

Trots
Véronique Culliford, dochter van wijlen striptekenaar en Smurfen-bedenker Pierre Culliford, is ook blij met de deal. "We zijn heel trots op de samenwerking met Plopsa", liet ze optekenen. "De Smurfer zal ongetwijfeld bij zowel grote als kleine bezoekers voor mooie momenten zorgen."

Het is niet voor het eerst dat de Plopsa Group De Smurfen in huis haalt. Ze waren onlangs nog te gast tijdens een carnavalsevenement in Plopsaland De Panne. Bovendien heeft Plopsa Station in Antwerpen een interactieve Smurfen-darkride.

Nederlands
Halvar opende in 1989 als Roller. In 2006 werd de naam veranderd in Coaster. Het Wickie de Viking-thema is in 2014 geïntroduceerd. Het gaat om een 540 meter lange familieachtbaan van de Nederlandse fabrikant Vekoma.Meer Plopsa Coo Ardennes
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be