Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Familiepark Mondo Verde

Zwarte panters in Limburgs themapark Mondo Verde

30-03-2022, 14.36 uurBeeld: Ron Robben

Een attractie- en dierenpark in Limburg heeft dit voorjaar een bijzondere nieuwe diersoort geïntroduceerd. Bezoekers van Mondo Verde in Landgraaf kunnen sinds korte zwarte panters ontdekken. Twee zwarte panters arriveerden onlangs uit een dierentuin in Frankrijk, vertelt een woordvoerster aan Looopings.

In het themapark waren al twee Sri Lankaanse panters te vinden. Daarnaast bevindt zich nu een nieuw verblijf met de zwarte variant. Een zwarte panter is geen ondersoort, maar simpelweg een zeldzame kleurvariëteit. Er is dan sprake van melanisme, het tegenovergestelde van albinisme. In het zonlicht zijn de vlekken in de vacht vaak nog wel zichtbaar.

Mondo Verde heeft een primeur, legt de voorlichtster uit. "Het is echt iets unieks: we zijn momenteel het enige dierenpark in Nederland met meerdere zwarte panters. Daar zijn we ontzettend trots op." Het gaat om een mannetje en een vrouwtje.

Wennen
De zwarte panters moeten nog wel wennen aan hun nieuwe onderkomen. "Ze hebben momenteel de mogelijkheid om zelf naar binnen en naar buiten te gaan." Om die reden zijn de nieuwe aanwinsten nog niet continu te zien. Bezoekers kunnen de dieren spotten als ze geluk hebben.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Familiepark Mondo Verde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be