Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Discussie over vergunning Walibi Belgium duurt voort

27-03-2022, 15.37 uur

Het blijft spannend wat er gaat gebeuren met de attracties van Walibi Belgium. Het pretpark in Waver opent op zaterdag 2 april de poorten voor een nieuw seizoen, maar officieel mogen enkele populaire attracties niet open. Vanwege het wegvallen van een vergunning uit 2018 is het officieel niet toegestaan om recente attracties en gebouwen in gebruik te nemen.

In theorie moet dé publiekstrekker van het attractiepark, de vorig jaar geopende mega coaster Kondaa, bijvoorbeeld stil blijven staan. De directie heeft al aangekondigd zich weinig te zullen aantrekken van het "inbreuk op stedenbouwkundig vlak". Er worden administratieve stappen gezet om het probleem te verhelpen, maar in de tussentijd wil Walibi gewoon het volledige attractieaanbod aanbieden.

Een vereniging met 150 buurtbewoners reageert woest. Recent overleg tussen beide partijen leverde niets op. De omwonenden, die al jaren klagen over geluidsoverlast, vinden het naar eigen zeggen onbegrijpelijk dat Walibi nu al doodleuk aankondigt de wet te zullen gaan overtreden. Ze hebben dan ook een handhavingsverzoek neergelegd bij de gemeente.

Weloverwogen
Of het park komend weekend daadwerkelijk controleurs over de vloer krijgt, blijft afwachten. Walibi-directeur Jean-Christophe Parent zegt nog steeds van plan te zijn om alle attracties aan te bieden. "We hebben deze beslissing weloverwogen genomen, wetende dat we documenten kunnen verstrekken aan de bevoegde autoriteiten om de overtredingen te corrigeren", luidt zijn uitleg.

Het is niet voor het eerst dat Walibi onder leiding van Parent de grenzen van de wet opzoekt. Vorig jaar nog gingen plotseling de binnenattracties open, terwijl dat volgens de Belgische coronaregels niet toegestaan was. De directeur verdedigde zich toen door te beweren dat het ging om een test.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be