Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
MagicLand

Italiaans pretpark opent tientallen meters hoge frisbee-attractie Wild Rodeo

17-04-2022, 16.42 uurBeeld: DeC Parks

Wie beschikt over stalen zenuwen en een sterke maag, kan een nieuwe attractie in het Italiaanse pretpark MagicLand uitproberen. Het attractiepark, gelegen op zo'n 30 kilometer van het vliegveld van Rome, heeft dit weekend een ruim 30 meter hoge frisbee-attractie geopend.

De naam luidt Wild Rodeo. Het betreft een thrillride van het type typhoon 360, gebouwd door het Italiaanse bedrijf Technical Park. Bezoekers nemen plaats op zitplaatsen aan de buitenkant van een ronde gondel onder een enorme arm, die vervolgens heen en weer wordt geslingerd.

Uiteindelijk maakt de arm een volledige ronde; op het hoogste punt hangen passagiers ondersteboven. Tijdens het zwaaien bereikt de attractie een topsnelheid van bijna 75 kilometer per uur.

Investeringsmaatschappij
Wild Rodeo is onderdeel van een nieuw cowboygedeelte in MagicLand. Een speeltuin, een schietkraam, een mechanische stier, twee horecalocaties, een show en een winkel maken het gebied compleet. In totaal investeerde MagicLand - eigendom van investeringsmaatschappij Pillarstone Italy - dit jaar 2,5 miljoen euro in verbeteringen.Meer MagicLand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be