Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Bizar dodelijk ongeluk in Amerika: Oostenrijkse fabrikant leverde vrijevaltoren

25-03-2022, 15.26 uur

De internationale pretparkwereld is opgeschrikt door een bizar dodelijk ongeluk met een vrijevaltoren in de Verenigde Staten. Een 14-jarige jongen overleed donderdagavond na een val uit de Orlando Free Fall, een 130 meter hoge drop tower in uitgaansgebied Icon Park. Het verhaal heeft ook een Europees tintje: de attractie in kwestie werd geleverd door een bedrijf uit Oostenrijk.

Het gaat om de firma Funtime, een fabrikant van torenattracties. Zo was Funtime verantwoordelijk voor de Skydiver in Walibi Holland, zweefmolen Nachtwacht-Flyer in Plopsaland De Panne en zweefmolen Mega Mindy Flyer in Plopsa Coo.

In Europa staan ook verschillende vrijevaltorens van Funtime. Het attractietype, dat skyfall wordt genoemd, komt bijvoorbeeld veelvuldig voor op grote Duitse kermissen. Verder hebben Hansa-Park, Bayern-Park en Eifelpark in Duitsland, Parc Spirou en Nigloland in Frankrijk, Prater in Oostenrijk en Kongeparken in Noorwegen een skyfall-toren.

Onderzoek
Het is nog niet duidelijk wat er nu met die attracties gaat gebeuren. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval in Orlando. De meeste Europese pretparken zijn op dit moment dicht vanwege een wintersluiting. Funtime heeft zelf nog niet op het voorval gereageerd.

Beelden van het incident gaan rond op social media. Daarop is te zien hoe een jongen vanaf grote hoogte met een gigantische smak op de grond klapt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, maar dat mocht niet baten. De attractie in kwestie opende in december vorig jaar.

Veiligheidscontrole
Het is het tweede sterfgeval in Icon Park in relatief korte tijd. In september 2020 overleed een 21-jarige man tijdens het uitvoeren van een veiligheidscontrole bij een 137 meter hoge zweefmolen.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be