Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Puy du Fou

Frans themapark Puy du Fou werkt aan eerste bioscoopfilm

23-03-2022, 14.42 uur

Het Franse themapark Puy du Fou wil de bioscopen veroveren. Momenteel werkt het park aan een eerste speelfilm, Vaincre ou Mouir. Het verhaal gaat over generaal François de Charette. De productie moet volgend jaar gaan draaien.

Charette, die leefde van 1763 tot 1796, is geen onbekende voor Puy du Fou. Hij speelt een belangrijke rol in Le Dernier Panache, één van de shows die het park aanbiedt. De generaal ging voorop in de strijd die het katholieke departement Vendée voerde tegen Parijs tijdens de Franse Revolutie. Het historische themapark is in Vendée gevestigd.

Vaincre ou Mouir wordt geregisseerd door Paul Mignot en Vincent Mottez. Hugo Becker speelt de hoofdrol. Voor het scenario riep Puy du Fou de hulp in van historici. Het themapark krijgt vaak kritiek op shows omdat ze een bevooroordeeld beeld geven van de geschiedenis. Zo zouden de voorstellingen de monarchie idealiseren.

Studio
In 2021 richtte Puy du Fou een eigen studio op. Daar kunnen historische films en series gebruikmaken van de decors, kostuums en paarden die het park heeft. Destijds gaf men al aan ook zelf films te willen produceren.

Meer Puy du Fou
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be