Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Oeps: boot losgeraakt bij vaartocht Disneyland Paris

22-03-2022, 10.08 uur

Voor sommige bezoekers van Disneyland Paris is een boottochtje maandag niet helemaal verlopen als gepland. Bij de attractie Le Pays des Contes de Fées raakte 's avonds plotseling één van de boten los. Het vaartuig lag vervolgens stuurloos in het water.

Medewerkers konden de boot met een stok terug naar de kant trekken, waarna de opvarenden konden uitstappen. Ook de rest van de attractie werd ontruimd. Het is niet duidelijk waar het probleem door veroorzaakt werd. Inmiddels is de vaartocht weer operationeel.

In Le Pays des Contes de Fées, gelegen in themadeel Fantasyland, maken bezoekers een rustgevende tocht langs verschillende miniatuurscènes. Die zijn gebaseerd op bekende Disney-sprookjes. Het transportsysteem, een zogeheten tow boat ride, werd geleverd door de firma Intamin. De boten zijn onder water aan elkaar verbonden met een kabel.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be