Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dierenrijk

Foto's: twintig dinosaurussen nemen Brabantse dierentuin over

20-04-2022, 14.48 uur

Bezoekers van de Brabantse dierentuin Dierenrijk, gelegen bij Eindhoven, lopen de komende weken dino's tegen het lijf. Het dierenpark in Mierlo is overgenomen door twintig levensechte dinosaurussen. De prehistorische monsters blijven staat tot en met tweede pinksterdag; maandag 6 juni.

"Zo kunnen bezoekers oog in oog komen te staan met de Triceratops bij de neushoorns, kunnen ze bij de alpaca's een Spinosaurus van maar liefst 7 meter hoog tegenkomen en ontmoeten ze bij de Garra Rufa-vis de 6 meter hoge Stegosaurus", meldt Dierenrijk.

Normaal gesproken zijn de creaties onderdeel van de toerende expositie World of Dinos. Sommige dino's bewegen en maken geluid. "Dat zorgt voor een intense beleving", aldus parkmanager Roel Huibers. Borden geven achtergrondinformatie over de soorten.

Zusterparken
Afgelopen najaar stonden er nog dino's in AquaZoo Leeuwarden en ZooParc Overloon, twee zusterparken van Dierenrijk.

Meer Dierenrijk
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be