Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling vertoont onverwachts Aquanura-show met Monsieur Cannibale

20-03-2022, 23.59 uur

De muziek van Monsieur Cannibale was zondagavond weer even terug in de Efteling. Bezoekers van het Kaatsheuvelse attractiepark kregen onaangekondigd een Aquanura-watershow voorgeschoteld met de soundtrack van de verwijderde kookpottenmolen.

Die versie van het fonteinenspektakel ontbrak de afgelopen twee jaar vanwege problemen met auteursrechten. De Efteling bleek niet te beschikken over de juiste rechten om een instrumentale versie van het beroemde nummer van Sacha Distel ten gehore te brengen. Muziekuitgever Prosadis spande een rechtszaak aan, met succes.

Even leek het erop dat we de zogeheten Tweede Efteling Symfonie nooit meer te zien zouden krijgen, zeker aangezien Monsieur Cannibale sinds afgelopen zomer geen onderdeel meer is van het attractieaanbod. Eerder deze maand kwam onverwachts via Looopings naar buiten dat de Efteling de Aquanura-show toch weer mag inzetten. Daarover is een deal gesloten met de Franse uitgever.

Werkzaamheden
Van die gelegenheid maakte men vanavond gebruik, hoewel in de officiële Efteling-app te lezen was dat de Eerste Efteling Symfonie zou spelen. Overigens werd Aquanura voorlopig voor het laatst opgevoerd. De fonteinenvoorstelling is de komende drie maanden buiten gebruik vanwege werkzaamheden. Naar verwachting duurt de onderhoudsbeurt tot en met vrijdag 24 juni.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be