Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Deutschland Resort

Foto's: miniaturen in Legoland bedekt onder laag Saharazand

19-03-2022, 10.27 uur

Saharazand heeft voor een extra uitdaging gezorgd in Legoland Deutschland. Afgelopen week trok een wolk met Saharastof over delen van Europa. Daardoor raakten ook de Lego-modellen van Legoland Deutschland bedekt onder een laag woestijnzand, meldt een regionale krant.

Het Duitse attractiepark gaat over twee weken weer open. Om te voorkomen dat bezoekers straks naar vieze Lego-bouwwerken moeten kijken, werd een schoonmaakploeg naar miniatuurwereld Miniland gestuurd. Medewerkers hebben de gebouwen zandvrij gemaakt met een hogedrukspuit.

Saharazand is stof uit het Noord-Afrikaanse woestijngebied dat tijdens een storm hoog in de atmosfeer terechtkomt. Bij een luchtstroming richting het noorden kan het spul West-Europa bereiken. Vooral na een licht buitje is het roodbruin gekleurde stof te zien op voorwerpen als auto's, daken en tuinmeubilair.

Nederland
In Miniland zijn verschillende beroemde gebouwen uit onder meer Duitsland, Italië, Zwitserland en Nederland op schaal nagebouwd. Ook vijf van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld staan in Lego-vorm in het miniatuurgedeelte. Het gebied vormt het hart van Legoland.

Meer Legoland Deutschland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be