Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Handelaren kapen exclusieve souvenirs Disneyland Paris: 'Onacceptabel'

16-03-2022, 17.12 uurBeeld: @Baegle_Bites, @DLPReport

Doorverkopers blijven een doorn in het oog van Disneyland Paris en Disney-fans. Bij het verschijnen van exclusieve Disney-souvenirs wordt een groot deel van het assortiment steevast opgekocht door handelaren. Zij bieden de producten vervolgens zelf aan via veilingsites en social media, voor veel hogere prijzen.

In de hoop het handelaren moeilijker te maken, heeft Disney strengere regels ingevoerd. Zo geldt bij souvenirs met een beperkte oplage tegenwoordig een limiet voor het aantal producten dat iemand mag afrekenen. Toch hebben die regels nog niet geleid tot het oplossen van het probleem.

Handelaren kunnen bijvoorbeeld moeiteloos meerdere keren in dezelfde rij aansluiten. Ook vandaag liepen doorverkopers te zeulen met tassen vol met exclusieve Disney-spullen, bedoeld voor de zwarte markt. Op social media verschenen foto's van bezoekers die schaamteloos tientallen dure Disney-rugzakken mee naar huis namen, onderdeel van een nieuwe jubileumcollectie.

Uitverkocht
Het gevolg is dat veel artikelen razendsnel uitverkocht raken, tot grote frustratie van Disney-liefhebbers. Zij kunnen een product vervolgens alleen nog via de handelaren bemachtigen, waarmee het probleem in stand blijft en alsmaar groeit. De onthullende foto's zorgen voor een stortvloed aan verontwaardigde reacties, variërend van "schandalig" tot "choquerend" en van "onacceptabel" tot "belachelijk".

Disneyland Paris heeft zelf de oplossing in handen. Het resort zou de meest gewilde souvenirs online kunnen aanbieden, bijvoorbeeld in de officiële Europese Disney-webwinkel shopdisney.eu. Op die manier verliezen de handelaren hun bestaansrecht. Ook het verhogen van de oplages kan helpen.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be