Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kinderpretpark Julianatoren

Politieke partijen in Apeldoorn willen pretpark Julianatoren verplaatsen

14-03-2022, 15.22 uur

Verschillende politieke partijen in Apeldoorn vinden dat pretpark Julianatoren verplaatst moet worden. In de StemWijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen in Apeldoorn komt daarover een vraag voorbij. Julianatoren-directeur Jeroen Buter reageert verbaasd op het standpunt.

"De gemeente moet attractiepark Julianatoren verplaatsen om de druk op de omgeving te verminderen", luidt de stelling in de lokale StemWijzer. Drie partijen zien dat wel zitten: Lokaal Apeldoorn, 50Plus en Denk. De Partij voor de Dieren is neutraal, de rest van de partijen zijn het oneens.

Het verplaatsen van het volledige attractiepark werd jaren geleden al eens geopperd door Lokaal Apeldoorn. In 2016 becijferde de gemeente dat zo'n verhuizing naar schatting 60 miljoen euro zou kosten. Te veel geld, zo was de conclusie.

Onrealistisch
"Het is financieel volkomen onhaalbaar om een pretpark op te pakken en ergens anders neer te zetten", weet directeur Buter. "Totaal onrealistisch, of er moeten gigantische subsidies uit Brussel komen. En zo relevant zijn we nou ook weer niet."

Men dacht dat de kous daarmee af was. Toch is het voorstel nu kennelijk toch weer een thema tijdens de verkiezingen. Buter snapt wel dat slechts drie van de vijftien deelnemende partijen een voorstander zijn van het idee. "De rest kan wél rekenen, denk ik. Dit is gewoon weer een proefballonnetje dat nergens over gaat. Het gaat echt niet gebeuren."

Groeien
Overigens is Lokaal Apeldoorn geen tegenstander van Julianatoren. De partij vindt zelfs dat het park de ruimte moet krijgen om te groeien. Een verplaatsing zou daarbij kunnen helpen, zo valt te lezen in het verkiezingsprogramma. In de programma's van 50Plus en Denk wordt het attractiepark niet genoemd.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Kinderpretpark Julianatoren
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be