Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling in Concert: Metropole Orkest speelt Efteling-muziek tijdens speciale concertreeks

12-03-2022, 23.59 uur

De Efteling pakt tijdens het zeventigjarig jubileum uit met een speciale concertreeks: Efteling in Concert. In samenwerking met het Metropole Orkest en de organisatie Cinema in Concert vinden in oktober 2022 en januari 2023 verschillende grootschalige Efteling-concerten plaats. De kaartverkoop start binnenkort.

"Efteling in Concert wordt een unieke muzikale én visuele reis door het heden en verleden van het attractiepark", laten de initiatiefnemers weten. "Van vroege werken tot werken van nu. En van de nummers die iedereen kan dromen tot minder bekende parels."

In oktober komt het Efteling-concert naar Ahoy RTM Stage in Rotterdam en Mainstage Brabanthallen in Den Bosch. Drie maanden later, in januari, krijgen ook Vlamingen de kans om het concert bij te wonen in de Lotto Arena in Antwerpen.

Voorrang
De exacte data zijn nog niet bekendgemaakt. Op zaterdag 16 april start de reguliere ticketverkoop. Abonnementhouders van de Efteling krijgen voorrang. Zij ontvangen daarover een mail op dinsdag 22 maart.

Het vijftigkoppige Metropole Orkest is een wereldberoemd concert, opgericht in 1945. Men speelt verschillende genres, zoals jazz, pop en filmmuziek. In de loop der jaren werkte het orkest mee aan duizenden radio- en tv-uitzendingen. Ook werden meer dan 150 albums geproduceerd. Dat leverde meer dan twintig Grammy-nominaties op.

Harry Potter
Cinema in Concert organiseerde eerder al concerten met de soundtracks van films als Harry Potter, The Godfather, Love Actually en Home Alone. In 2017 en 2018 verleende de Efteling medewerking aan nieuwjaarsconcerten in het Efteling Theater, met respectievelijk Philharmonie Zuidnederland en Koninklijke Sophia's Vereeniging.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be