Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuw megahotel Efteling krijgt ook een zwembad

13-03-2022, 16.10 uurBeeld: Airpro Waalwijk

Het nieuwe hotelcomplex dat de Efteling in 2024 wil openen, krijgt ook een zwembad. Wie straks blijft slapen in het nog naamloze hotel, kan na afloop van een dagje Efteling een duik in het water maken. In januari werd al duidelijk dat er ook een spa komt.

Verder wordt het zeven verdiepingen tellende hotel, met 143 kamers, voorzien van twee restaurants en een terras aan de Aquanura-vijver. Het gaat om een investering van 50 miljoen euro. De Efteling heeft nog geen ontwerpen getoond, maar inmiddels wil men wel iets meer kwijt over de bouwstijl.

"Het wordt een plek waar heden en verleden samenkomen", luidt de officiële omschrijving. "De rijke historie van de Efteling zie je straks terug in het imposante gebouw, terwijl het interieur juist eigentijds en uitnodigend aanvoelt." In december lekten al wel enkele ontwerpen uit.

Sprookjesbos
Het attractiepark investeert maar liefst 50 miljoen euro in het hotel, dat komt te liggen op het huidige Dwarrelplein. De kamers kijken uit over het Sprookjesbos, de Pardoes Promenade, Aquanura of het Huis van de Vijf Zintuigen. In 2024 opent even verderop ook de vervanger van het Spookslot.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be