Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-manager droomt van draak die met behulp van drone over het Sprookjesbos vliegt

11-03-2022, 22.24 uur

Zien bezoekers van de Efteling over een tijdje een draak over het Sprookjesbos vliegen? Als het aan conceptmanager horeca Frans Goenee ligt wel. Hij droomt van een bijzonder concept waarbij een drone gedecoreerd wordt als een draak. Het beest kan dan in het Sprookjesbos pakketjes bezorgen die besteld worden via een app.

Goenee vertelt erover in een aflevering van de Efteling-podcast Kleine Boodschap. Hij spreekt over zijn "geheimpje". De manager kwam op het idee toen hij bedacht waar vermogende gasten behoefte aan zouden hebben. Als voorbeeld geeft hij een zakenman die weinig tijd heeft om met zijn gezin naar het sprookjespark te gaan.

"Maar áls-ie naar de Efteling gaat, dan wil hij de volle beleving hebben", aldus Goenee. Dat wil zeggen: geen broodjes en koffie afhalen bij een eettentje, zoals de gemiddelde bezoeker doet. "Ik zou hem een aanbod willen doen als hij door het Sprookjesbos loopt. Dat hij dan de Efteling-app op zijn mobiele telefoon opent en de mogelijkheid heeft om een picknickmand te bestellen."

Herautenplein
Die wordt dan op spectaculaire wijze geleverd. "Ik heb geregeld dat we een drone hebben, omgebouwd als een draak, daar hangt een picknickmand onder. Die kan hij bestellen." Vervolgens vliegt er dus een draak over het Sprookjesbos, die de picknickmand aflevert op het Herautenplein. Zo'n concept zou een grandioos succes worden, denkt Goenee. "Ik weet zeker dat-ie er 60 euro voor over heeft."

Voordat er daadwerkelijk draken over de Efteling vliegen, heeft men nog een lange weg te gaan. Er zullen bijvoorbeeld vergunningen en ontheffingen geregeld moeten worden, om nog maar te zwijgen over de techniek. Voor horecaman Goenee is het een ideaalbeeld voor de toekomst. "In de toekomst moeten we veel meer naar die technologie kijken", geeft hij aan.


Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be