Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

Duits pretpark Heide Park breekt hoogste attractie af

08-03-2022, 20.59 uur

De hoogste attractie in het Duitse pretpark Heide Park wordt afgebroken. Na 37 jaar moet de 104 meter hoge uitkijktoren Panorama-Turm het veld ruimen. De attractie was in 2020 en 2021 al buiten gebruik vanwege de coronamaatregelen. Nu blijkt dat de toren helemaal niet meer opengaat.

Dat heeft volgens het attractiepark te maken met de technische staat van de toren. De constructie voldoet niet meer aan de huidige veiligheidseisen, aldus Heide Park. Inmiddels is de ontmanteling gestart. Op de parkplattegrond van de 2022 komt de attractie al niet meer voor.

De Panorama-Turm van fabrikant Intamin opende in 1985, toen onder de naam Aussichtsturm. Opvallend genoeg voegde het park in 1992 een tweede uitkijktoren toe. Die werd in 2003 omgebouwd tot Scream, een vrijevaltoren van 103 meter hoog. Wie Heide Park in de toekomst vanuit de lucht wil bekijken, kan nog wel in Scream stappen.

Top spin
Heide Park heeft de afgelopen jaren heel wat attracties verwijderd. Zo verdwenen sinds 2017 de draaiende ton Huracan, de octopus Okti, de top spin Aqua Spin, de flipper Lady Moon, de enterprise El Sol en de kindermolen Koggenfahrt.

Meer Heide Park Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be