Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Karls Erlebnis-Dorf Plech

Verlaten Duits attractiepark overgenomen door pretparkgroep: heropening in 2026

08-03-2022, 14.23 uur

Een verlaten attractiepark in Duitsland gaat over enkele jaren weer open. Fränkisches Wunderland, gelegen in deelstaat Beieren, is sinds 2014 dicht. Pretparkgroep Karls heeft een akkoord bereikt over een overname. Over vier jaar, in 2026, moet de heropening plaatsvinden.

De nieuwe naam luidt Karls Erlebnis-Dorf Plech. Het wordt het eerste Karls-park in Zuid-Duitsland. Op dit moment telt de groep vijf parken. De parken van Karls worden gekenmerkt door kleinschalige attracties en een kneuterig boerderijthema, met veel aandacht voor streekproducten.

Karls-eigenaar Robert Dahl kwam op het idee voor de aankoop dankzij berichten van fans. "Onze fans hebben ons gewezen op dit verlaten pretpark in het noorden van Beieren", zegt hij. "De locatie is perfect: dankzij de ligging aan de A9 tussen München en Berlijn is het park voor veel mensen goed bereikbaar."

Oppervlakte
Het terrein heeft een oppervlakte van circa 12 hectare. Er gaan straks het hele jaar door zo'n honderd mensen aan het werk. Karls neemt naar eigen zeggen uitgebreid de tijd voor een metamorfose van het park. De oude attracties zijn de afgelopen jaren al afgebroken. Eerder stond er één achtbaan: powered coaster Kansas City-Express uit 1993. Die reist tegenwoordig op de Franse kermis.

Ondertussen wordt gewerkt aan nog twee andere nieuwe Karls-bestemmingen. In 2023 moet het gesloten pretpark CentrO Park in Oberhausen (Noordrijn-Westfalen) heropenen als een Karls-dependance. Ook komt er een park in Döbeln (Saksen). "Het plan voor de lange termijn is dat elk kind in Duitsland binnen anderhalf uur een Karls-park kan bereiken."

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be