Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Foto's: Disneyland Paris presenteert Gardens of Wonder met Disney-kunstwerken

06-03-2022, 10.02 uur

Disneyland Paris presenteert dit weekend nieuwe thematuinen aan het publiek. Tijdens het dertigjarig jubileum vinden bezoekers in het hart van het Disneyland Park thematuinen met kinetische kunstwerken. Het project wordt Jardins Féériques genoemd, ofwel Gardens of Wonder.

De tuinen bestaan uit abstracte sculpturen met bewegende elementen. Ze zijn aangelegd rond Central Plaza, het plein tussen Main Street U.S.A. en het kasteel van Doornroosje. De gestileerde themaobjecten - gegroepeerd per overkoepelend thema - moeten Disney-personages voorstellen.

"Ze brengen een ode aan de natuur, belichamen de diversiteit van populaire Disney- en Pixar-karakters en vormen een betoverende promenade voor onze gasten", laat Disney weten. 's Avonds worden de tuinen en de omgeving verlicht.

Salvador Dalí
Kunstenaars lieten zich naar eigen zeggen inspireren door onder meer windmolens en het werk van de Spaanse kunstschilder Salvador Dalí. Er zijn tien verschillende tuinen met in totaal dertig figuren. Niet alleen klassieke Disney-films kregen een plekje: ook verschillende Pixar-producties komen voorbij, net als de recente Disney-animatiefilm Raya and the Last Dragon uit 2021.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be