Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Holiday Park

Duitsers treuren om verdwijnen waterskishow in Plopsa-park: 'Niet te bevatten'

07-03-2022, 19.25 uur

Dat de waterskishow van het Duitse pretpark Holiday Park definitief niet terugkeert, doet pijn bij een trouwe schare fans. Het attractiepark, onderdeel van de Plopsa Group, vervangt de voorstelling na dertig jaar voor een nieuw themagebied rond muziekfestival Tomorrowland. Op social media treuren verstokte liefhebbers om die beslissing.

De Facebook-pagina Wasser Stunt Show Fan Seite telt ruim tweeduizend leden. Zij zijn niet te spreken over het schrappen van de productie. "Mijn hart bloedt ontzettend", schrijft Tanja Kammel bijvoorbeeld. "Ik vond de show zó geweldig. Nu kan ik het mijn dochter niet eens laten zien, we hebben alleen nog foto's en filmpjes."

Manuela Kliem kan zich Holiday Park niet voorstellen zonder de oubollige Wasserski-Stuntshow. "Jammer dat er niet eens een gelegenheid komt om afscheid te nemen. We zijn verdrietig en we hebben er eigenlijk geen woorden voor. De show hoort gewoon thuis in het park, het was uniek."

Verpesten
Andreas Förstel spreekt over "een manier om het park te verpesten". Voor Marc Nachtrab is de verdwijning "nog een reden om Holiday Park te mijden". "Dit is niet het park meer dat ik als kind graag bezocht." Ook Bine Lambeck gaat voortaan liever naar andere parken. "De show was altijd het hoogtepunt van ons bezoek. Nu is het niet meer de moeite waard."

Nadine Strohmeier baalt dat ze net een nieuw abonnement heeft afgesloten. "Echt klote, wat een armoede. Als ik dit had geweten, had ik het niet gedaan." Sabrina Riehl: "Dit is niet te bevatten. Voor ons betekent dit het einde van Holiday Park." Melanie Becker: "Ik vind het triest hoe tradities moeten wijken voor commercie die je overal al vindt."

Schommelschip
Plopsa kiest ervoor om de show te vervangen door een grote nieuwe attractie. Het type is nog niet bekend. Directeur Steve Van den Kerkhof heeft al vaker benadrukt dat Holiday Park meer attractiecapaciteit nodig heeft. Twee attracties rond het stadion werden vorig jaar al verwijderd om plaats te maken voor nieuwe ontwikkelingen: schommelschip Sturmschiff en rups Wellenhopser.Meer Holiday Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be