Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Twee directeuren Gardaland beschuldigd van corruptie

05-03-2022, 15.22 uur

De Italiaanse fiscale recherche richt haar pijlen op Gardaland. Twee directeuren van het pretpark worden beschuldigd van corruptie. Ze zouden onder meer aan externe bedrijven hebben gevraagd om valse facturen op te stellen.

Het gaat om algemeen directeur Danilo Santi en technisch directeur Francesco Alessandro Giannotta. Meerdere bedrijven die voor Gardaland werken, zeggen dat het duo ze voeg om facturen op te blazen of zelfs te verzinnen. Dat geld sluisden ze vermoedelijk door naar een privérekening.

Ook dwongen ze ingehuurde arbeiders om akkoord te gaan met een lager loon dan eerder was afgesproken. Het verschil verdween in hun eigen zak.

Huiszoekingen
Gardaland werkt volledig mee aan het onderzoek. De recherche heeft inmiddels huiszoekingen uitgevoerd in het pretpark en in de woningen van de twee verdachten.

Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be