Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Looopings

Looopings zet Efteling-woordvoerder in de schijnwerpers

30-03-2022, 22.49 uur

Looopings heeft Efteling-woordvoerder Steven van Gils (32) zijn eigen ingelijste Looopings-artikel geschonken. Van Gils is inmiddels voor het vijfde jaar op rij de vaste contactpersoon voor Looopings bij het schrijven van de honderden Efteling-verhalen per jaar. Zijn naam wordt doorgaans niet genoemd, maar wie in een Efteling-nieuwsbericht "een woordvoerder" ziet staan, leest vrijwel altijd de input van Van Gils.

De Tilburgse voorlichter, onderdeel van de Efteling-afdeling communicatie en reputatie, is voor de Looopings-redactie letterlijk dag en nacht bereikbaar voor het geven van statements over allerhande gebeurtenissen, van grote calamiteiten tot de meest pietluttige vragen over de kleinste details. Als een ludiek bedankje ontving hij deze week uit handen van Looopings en Pretparkwinkel.nl een fictief gepersonaliseerd nieuwsbericht in een lijst.

Van Gils begon zijn Efteling-carrière met een bijbaantje bij het magazijn in 2006. Vervolgens was hij medewerker bij de attracties, om in 2014 aan de slag te gaan bij het contactcentrum. Sinds 2016 mag hij zichzelf communicatiespecialist en woordvoerder noemen.

Podcast
De laatste jaren is Van Gils regelmatig het gezicht en de stem van de Efteling in radio- en tv-uitzendingen. Verder verzorgt hij intern een Efteling-podcast voor het personeel. Ook buiten zijn communicatiewerk staat hij regelmatig op een podium, als presentator of zanger.

Meer Looopings
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be