Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
BillyBird Hemelrijk

Mega-glijbaan in Brabants pretpark aangepast na ongeluk: 'Zorgt voor extra veiligheid'

08-03-2022, 15.24 uur

Een grote glijbaan in het Brabantse pretpark BillyBird Park Hemelrijk is sinds kort weer open. In mei vorig jaar raakte een vrouw gewond toen ze met haar zoontje naar beneden gleed. In 2019 vonden ook al meerdere incidenten plaats. Inmiddels is de glijbaan "uit voorzorg" aangepast, vertelt een woordvoerder aan Looopings.

"De glijbaan voldeed zonder de verandering al volledig aan alle richtlijnen", legt hij uit. "Voor de zekerheid hebben we de baan wel een stukje verlengd aan de onderkant, op eigen initiatief. Het zorgt voor extra veiligheid, maar het is volgens de norm niet noodzakelijk."

Het voorval van vorig jaar zou veroorzaakt zijn door het natte weer, zei parkeigenaar Ton Derks destijds. "De combinatie van nat weer en steilheid van een speeltuinglijbaan verhoogt de snelheid fors, met deze uiterst vervelende consequentie tot gevolg", luidde de uitleg.

Natuurspeeltuin
Het speelobject van de Gelderse firma IJslander is gebouwd op een 11 meter hoge heuvel. In het najaar van 2019 werd de bovenkant al 4 meter ingekort om de snelheid te verminderen. De glijbaan is onderdeel van de natuurspeeltuin Oervallei. In het gebied staan ook schommels, klimrekken en andere speeltoestellen.

Meer BillyBird Hemelrijk
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be