Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling komt met nieuw kindermenu in de vorm van Sprookjesbos-paddenstoel

08-03-2022, 16.51 uur

In de Efteling is vanaf vandaag een nieuw kindermenu verkrijgbaar, gebaseerd op de beroemde muzikale paddenstoelen in het Sprookjesbos. Jonge bezoekers ontvangen hun maaltijd voortaan in een herbruikbaar rood kommetje met witte stippen.

Ook ontvangen ze een witte koker waar een speaker in verwerkt is. Die fungeert als stam. Als het eten op is, kunnen ze de kom bovenop de koker zetten. Zo ontstaat een replica van een Efteling-paddenstoel, inclusief de iconische muziek.

Het kindermenu wordt geserveerd bij de restaurants De Hongerige Machinist, Frau Boltes Küche, Smulpaap en Het Witte Paard. De maaltijd bestaat uit friet, een appeltje, appelsap of water en een snack naar keuze: kipnuggets, vegetarische frikandelletjes of tomaatjes. Bij Het Witte Paard kan de friet ook vervangen worden door veganistische pasta of een sateetje.

Afval
De Efteling koos bewust voor een duurzaam concept. "Bij het ontwikkelen van het nieuwe kindermenu was het verminderen van afval een belangrijk uitgangspunt", zegt assortimentsmanager Michiel van Kempen. Daarom bevat het menu geen kartonnen doosje. Met de paddenstoel hoopt het park in totaal meer dan 10.000 kilo karton en ruim 1500 kilo plastic met aluminium te besparen.

Het paddenstoelmenu kost 6,75 euro. Voor eventuele saus moet bijbetaald worden. Het vorige kindermenu, gelanceerd in 2017, had een Symbolica-thema. Daar vroeg de Efteling 6,15 euro voor. De afgelopen maanden was het bijbehorende doosje al niet meer leverbaar.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be