Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland wil tijdelijke camping vervangen door permanent verblijfsresort

08-03-2022, 17.27 uur

Toverland presenteert binnenkort plannen voor een permanent verblijfsresort. Dat moet in 2023 of 2024 opengaan, melden ingewijden aan Looopings. Het Limburgse attractiepark introduceerde in 2020 een tijdelijke camping in het zomerseizoen. Het concept bleek direct een schot in de roos.

Daarom kiest de directie nu voor vaste verblijfsaccommodaties, in Grieks thema. Die komen te liggen op het huidige campingterrein - een oude parkeerplaats - en bij de Tovertuin, het buitengebied naast de overdekte themahal Land van Toos. Een klimparcours aan de rand van het gebied blijft staan, maar vanwege de lage capaciteit is de attractie in de toekomst waarschijnlijk alleen nog toegankelijk voor verblijfsgasten.

In het verleden sprak Toverland vaak de wens uit om een eigen themahotel te bouwen. Die wens is er nog steeds, maar mede door het succes van de camping wordt voorrang gegeven aan een verblijfsresort. Er komen onder meer lodgetenten. Verder kijkt men naar mogelijkheden voor luxere accommodaties, zoals vrijstaande hotelkamers.

Troy
De nieuwe verblijfsaccommodaties krijgen een Grieks thema, zeggen betrokkenen. Op die manier ontstaat een grote Griekse zone, samen met de bestaande Griekse themawereld Ithaka uit 2007. Daar liggen onder andere houten achtbaan Troy en schommelschip Scorpios.

Na enkele jaren van relatieve rust timmert Toverland weer hard aan de weg. De laatste grote uitbreiding vond plaats in 2018. Op dit moment ondergaat waterbaan Expedition Zork een ingrijpende metamorfose. Looopings kon vorig jaar al melden dat er ook plannen klaarliggen voor één of meerdere nieuwe attracties in het bestaande gebied Avalon, bij wing coaster Fenix.

Bouwvergunning
Een woordvoerster van Toverland kan het bericht op dit moment niet bevestigen. Voor het nieuwe resort is op dit moment nog geen bouwvergunning aangevraagd. Komende zomer kunnen bezoekers nog blijven slapen op de tijdelijke camping, het Pop-Up Summer Camp. Overnachten is mogelijk tussen zaterdag 16 april en zondag 4 september.Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be