Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Apenheul

Apenheul voor het eerst in twee jaar open zonder restricties

29-03-2022, 20.41 uur

Apenheul gaat na twee lastige coronajaren weer open zonder beperkingen. Afgelopen weekend was het Apeldoornse dierenpark al toegankelijk voor abonnementhouders, donateurs en lezers van DGP Media-kranten. Op woensdag 30 en donderdag 31 maart zijn donateurs en abonnees welkom tussen 11.00 en 16.00 uur. Komend weekend vindt de heropening voor het grote publiek plaats.

Van vrijdag 1 april tot en met zondag 6 november is Apenheul dagelijks open. Het park kon afscheid nemen van coronamaatregelen die de afgelopen jaren van kracht waren. Zo moest er noodgedwongen voortdurend afstand bestaan tussen bezoekers en apen, waardoor verschillende doorloopgebieden dicht waren.

"Voortaan is een bezoek aan Apenheul weer ongedwongen als vanouds, zonder restricties", vertelt een woordvoerster. Zo is het het Apenboompad - een metershoog vlonderpad tussen de bomen - weer volledig in gebruik. Men heeft de sluiting gebruikt voor een renovatie. Ook de doodshoofdaapjes lopen weer los.

Avonturenpad
Verder werd tijdens de winterperiode geïnvesteerd in een nieuw binnenverblijf voor de Javaanse langoeren, al is dat niet zichtbaar voor het publiek. Later dit seizoen wordt een nieuw avonturenpad in gebruik genomen en introduceert Apenheul een stripfiguur voor kinderen, dat gekoppeld wordt aan het recent vernieuwde Huis van Naaap.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Apenheul
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be