Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Saint Paul

Video: Frans pretpark opent nebulaz-molen met dinothema

08-09-2022, 14.41 uur

Het Franse pretpark Parc Saint Paul heeft deze maand een attractie van het type nebulaz in gebruik genomen. De ingenieuze molen, geleverd door de Italiaanse firma Zamperla, werd aangekleed in dinosferen. Het is de tweede nebulaz-attractie in Frankrijk.

Walibi Rhône-Alpes opende het eerste Europese exemplaar in 2020. Een nebulaz-carrousel bestaat uit een draaiende constructie met vier armen, waar gondels aan bevestigd zijn. Die vliegen rakelings langs elkaar. In totaal zijn er 32 zitplaatsen.

De afgelopen jaren verscheen het attractietype ook in Bakken (Denemarken), Familypark (Oostenrijk), Drayton Manor (Groot-Brittannië) en Liseberg (Zweden). Volgend jaar opent de derde nebulaz van Frankrijk in Parc Astérix.

Verplaatst
Parc Saint Paul gaf de attractie de toepasselijke naam Le Nébulaz. Er geldt een minimumlengte van 105 centimeter. Het park heeft dit jaar afscheid genomen van een rupsbaan en een draaimolen. Een tractorbaan wordt verplaatst.Meer Parc Saint Paul
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be