Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kinderpretpark Julianatoren

Foto's: na ruim zeven jaar wachten opent Julianatoren de nieuwe spinning coaster Texas Twister

18-04-2022, 10.55 uur

Nederland is een achtbaan rijker. Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn heeft voor het eerst in 29 jaar een nieuwe rollercoaster geopend: Texas Twister. Het gaat om een kleinschalige spinning coaster van de Italiaanse firma SBF Rides, gedecoreerd in cowboythema.

Ondanks de bescheiden grootte heeft het lang geduurd voordat het project gerealiseerd kon worden. Er zat meer dan zeven jaar tussen de aankoop van de achtbaan en de opening. De directie kocht de attractie in november 2014 op een pretparkbeurs in de Amerikaanse staat Florida.

Vanwege problemen met het bestemmingsplan kon de coaster jarenlang niet opgebouwd worden. Vervolgens zorgde ook de coronacrisis voor wat vertraging. Nu is Texas Twister alsnog operationeel, al moeten hier en daar nog puntjes op de i gezet worden. Zo wacht het park nog op een lading decoraties. Op zondag 24 april vindt de officiële openingsceremonie plaats.

Aankleden
Texas Twister is onderdeel van een nieuw cowboygebied. "Ook wij denken tegenwoordig in thema's", vertelt directeur Jeroen Buter aan Looopings. "Vroeger konden we simpelweg een attractie neerzetten en was het klaar. Nu verwacht ons publiek dat we het ook leuk aankleden en goed nadenken over de decors."

Voor Texas Twister werd een westernlandschap ontworpen met een knipoog naar het beroemde Amerikaanse monument Mount Rushmore: vier uit graniet gehakte portretten van Amerikaanse presidenten. In plaats van presidenten toont Julianatoren beeltenissen van de mascottes Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin, Jul en Julia.

Huifkar
Het is de bedoeling om een draaiende bus, gelegen aan de andere kant van het rotswerk, later te decoreren als een huifkar. Pal naast de achtbaan ligt een cowboydorp met onder meer een gevangenis en een bank. Rond de huisjes rijdt een treintje, daarboven draaien Mexicaanse hoeden.

Vanwege de komst van Texas Twister zijn drie molens met brandweerwagens, raceauto's en theekopjes verplaatst. Door attracties te verschuiven en opnieuw te decoreren, ontstonden de afgelopen jaren al themagebiedjes rond bijvoorbeeld dinosaurussen, piraten, cowboys en Engeland. Tot nu toe telde Julianatoren één achtbaan: Jul's Rollerskates uit 1993.Meer Kinderpretpark Julianatoren
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be