Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-attractie Sirocco maakt eerste testritten

17-12-2021, 12.50 uurBeeld: @cindy_ve

Nu bij Efteling-attractie Sirocco de eerste bakjes zijn gearriveerd, kunnen de testritten beginnen. De kookpottenmolen uit 1988 is de afgelopen maanden omgebouwd tot een bootjesmolen met een nieuw thema. Op een grote schijf komen uiteindelijk twaalf scheepjes te staan.

Die bewegen hetzelfde als de kookpotten dat voorheen deden. Nog niet alle gondels staan op hun plek. Sirocco bestaat uit een draaischijf met een doorsnede van 14 meter, met daarin drie kleinere, draaiende plateaus. Op elk plateau is plek voor drie bootjes.

Drie extra bakjes staan los op de schijf. Die bewegen iets rustiger. Aan de masten in de scheepjes moeten nog zeilen en vlaggetjes toegevoegd worden, blijkt uit eerder gepubliceerde ontwerpen.

Mack Rides
Het transportsysteem, dat teacup ride wordt genoemd, komt uit de fabriek van de Duitse firma Mack Rides. Dat bedrijf was ook betrokken bij de huidige verbouwing. Een Efteling-fan wist één van de testritten vast te leggen op video. De officiële opening van Sirocco en de aangrenzende waterspeelplaats Archipel vindt plaats op zaterdag 1 januari.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be